Elektrische fietsen

In de beginjaren van de elektrische fiets, zorgde deze elektrische assistentie ervoor dat de mobiliteit van, vooral oudere of minder beweeglijke, mensen er met een grote sprong op vooruit ging.

In het hedendaags verkeer ziet u dat de elektrische fiets ook een belangrijke plaats heeft gevonden in het woon-werk verkeer. Zelfs jongere mensen ontdekken het gebruiksgemak en bijna onbeperkte inzetbaarheid van een elektrische fiets.
De enige spelbreker is het weer maar zelfs dat is met degelijke regenkleding geen groot probleem meer.
De voordelen zijn niet te onderschatten.

Een belangrijke troef is dat ze milieuvriendelijk zijn:

  • ze veroorzaken geen CO2-uitstoot (behalve voor het opwekken van de elektriciteit) of andere vervuilende stoffen zoals fijn stof.
  • Elektrische fietsen hebben net dezelfde eigenschappen als gewone fietsen: verlichting, remmen, versnellingssysteem (tot wel 30 versnellingen).
  • Ze rijden heel comfortabel, er zijn zelfs modellen beschikbaar met een versnellingssyteem dat volledig automatisch aangestuurd wordt.

Een nadeel is misschien het meergewicht maar door het motortje voelt het alsof u altijd met de wind in de rug rijdt.

Wij zijn al meer dan 30 jaar trotse dealer van Gazelle. Gazelle staat garant voor oerdegelijk, mooie en goedlopende fietsen, ze zijn net dat tikkeltje beter afgewerkt.

Sinds 2018 verdelen we ook Giant. Dit wereld merk werk heel nauw samen met Yamaha in de ontwikkeling van hun E-bikes. De E-bikes zijn sportief en prachtig afgewerkt.

Wij verdelen onze elektrische fietsen in 2 groepen aandrijving:

  • Met bewegingssensor;  Panasonic en Yamaha hebben een model.
  • Met een krachtsensor; Bosch, Shimano Steps en Yamaha zijn hiermee beschikbaar.

Onze modellen

Shimano Steps

Krachtige en lichte motor

Ontworpen voor optimale krachtoverdracht en veel fietsplezier

Extreem laag gewicht van 2,88 kg

Soepele, intelligente trapondersteuning en eenvoudig te bedienen

De pedalen zitten dicht tegen het frame voor een natuurlijk en comfortabel rijgevoel

Door het compacte, strakke en geïntegreerde design vormt de motor één geheel met het frame

Ongelooflijk solide voor alle weersomstandigheden

De motor is 20% zuiniger dan de E6000 en heeft dus een grotere actieradius

In Start Mode (alleen Di2) schakelt de fiets automatisch terug als je stopt, klaar voor een snelle start

Yamaha Syncdrive

Stille en krachtigeelektrische fiets

OPTIMALE ONDERSTEUNING
Waar de vorige SyncDrive Life middenmotoren nog drie ondersteuningsstanden hadden, zijn dat er nu vijf (van eco tot sport+). Op deze manier krijgen E-Bikers ondersteuning die beter past bij de kracht die zij leveren. De SyncDrive Life biedt een hoge ondersteuningsratio (verhouding kracht-koppel), tot 300 procent in de Sport+-modus.

SMART SUPPORT
Dankzij zes sensoren die afzonderlijk de snelheid, het koppel, de motorrotatie, de trapfrequentie, de helling en de accelaratie meten, kiest het systeem zelf de meest optimale ondersteuningsstand.

STIL
De SyncDrive Life middenmotor die nog stiller is dan zijn voorganger, en daarom ideaal voor dagelijks en recreatief gebruik.

Bosch Active Line

Het veelzijdige aandrijvingssysteem

De Active Line Plus is de optimale metgezel wanneer u nieuwe plaatsen wilt ontdekken en ook buiten de stadsgrenzen uitstapjes op uw eBike wilt maken. De stille, kleine en toch krachtige Drive Unit is de beste in zijn klasse en zorgt naast een duidelijke verhoging van het rijgenot voor een verbeterd bedieningsgemak, dankzij het lage gewicht en de compacte afmetingen.

BEKROOND DESIGN
Met vloeiende vormen en harmonische lijnen bepaalt Bosch de nieuwe norm.

PERFECTE INTEGRATIE
Door de gereduceerde afmetingen en het lagere gewicht kan de middenmotor ideaal in het fietsframe worden geïntegreerd.

FANTASTISCHE LOOK
De kleine, soepele en elegante Drive Unit zorgt voor ondersteuning tot 25 km/h en schittert daarbij met een tijdloze look.

Panasonic front wheel

Krachtige en sublieme
Bewezen kwaliteit

Gazelle heeft in Panasonic een bewezen partner gevonden. De koppeling van onze kwaliteit aan de bijna twintigjarige ervaring van Panasonic met elektrische fietsen, resulteert in robuuste fietsen met de keuze uit verschillende accupakketten. De Panasonic voorwielmotor is zodanig compact vormgegeven, dat de Gazelle HF modellen met Panasonic voorwielmotor op een normale fiets lijken. Daarnaast kan je vanwege de plaatsing van de motor in het voorwiel ook zonder ondersteuning makkelijk fietsen. De elektrische fietsen met Panasonic voorwielmotor hebben een natuurlijk rijgedrag en zijn zeer stil.