40 Jaar fietsen Kerkhofs

Wij, Geert en Evi, zijn sinds 1 januari 2021 trotse eigenaars en zaakvoerders van fietsenwinkel Kerkhofs! We zijn heel blij dat we deel mogen uitmaken van een lange geschiedenis!

In augustus van 2021 vierden we namelijk ons 40 jaar bestaan!

Hoe het allemaal begon

Jos begon zijn carrière als fietsenmaker in een klein pand in de Nieuwstraat in Peer in 1981. Hij verkocht gewone stadfietsen en koersfietsen. Vooral de sportieve fietsen waren Jos zijn passie aangezien hij zelf ook koerste en zelfs enkele mooie overwinningen behaalde zoals bijvoorbeeld de ronde van Limburg!

De vader van Jos hielp steevast mee in de winkel en sleutelde graag mee aan de fietsen. Twee generaties die samenwerkten!

Enkele jaren later, in 1984, was het tijd voor wat meer ruimte en verhuisde de winkel naar de Kerkstraat in Peer.

Joven? Wat is dat?

Eind jaren 80 kwam Jos met zijn eigen fietsmerk op de markt onder de naam Joven. Deze naam is een samentrekking van Jos zijn voornaam en de achternaam van zijn vrouw Liedy.

De fietsen werden gemaakt op maat en naar wens van de klant.

Zijn eigen fietservaring in combinatie met een sterke technische kennis brachten mooie en kwaliteitsvolle fietsen.

De intrede van de MTB!

Jos was één van de eerste fietsenmakers in de omstreken die mountainbikes verkocht. Hij bouwde ze ook zelf onder de merknaam Joven.

Ook liet Jos als één van de eersten bij Bioracer fietstruitjes ontwerpen met eigen logo! Later had fietsen Kerkhofs ook zijn eigen MTB team, samen met vriend Piet.

Het automobiel- en rijwielsalon

Wat nu het autosalon noemt of officieel “de Brussels Motor Show”, was vroeger het automobiel- en rijwielsalon.

Jos trok er jaarlijks naartoe en kreeg er zelfs een keer de koning, toenmalig prins Filip, op bezoek aan zijn stand!

Nog een verhuis?

Eind jaren 90 besloten Jos en Liedy om te gaan bouwen op de Noordervest. In 2001 namen Jos, Liedy samen met hun kinderen Kathleen en Geert, hun intrek in dit nieuwbouwpand op de Noordervest, waar de winkel ook vandaag nog gehuisvest is.

Wist-je-datje!

Jos was de eerste fietsenhandelaar in België die vorken van RockShox verkocht en die ook een servicebeurt kon geven. Fietsen Kerkhofs doet nog steeds onderhoud van RockShox en Fox vorken.

Onze ervaring en technische kennis stelt ons in staat om een grote verscheidenheid aan fietsen te kunnen onderhouden of herstellen zoals bijvoorbeeld rolstoelfietsen, duofietsen, tandems, ligfietsen…

The next generation!

Zoon Geert, die samen met zijn zus Kathleen opgroeide tussen de fietsen, en zelf ook koerst en met de MTB reed, kreeg meer en meer interesse in de stiel van zijn vader. Omstreeks het jaar 2015 kwam hij regelmatig een handje helpen in het werkhuis.

Op dat moment was hij werkzaam als technieker binnen ZF te Lommel. Hij ging er deeltijds werken om op vrijdag en zaterdag mee in de zaak te gaan werken. Opnieuw twee generaties samen aan de slag.

Langzaamaan begon het bij Geert te kriebelen om de zaak over te nemen. In 2021 was de familiale overname een feit.

Jos werkt nog steeds mee in de zaak en daar zijn we heel blij mee. Zijn jarenlange ervaring als fietser, technieker, lesgever en verkoper zijn ongetwijfeld een meerwaarde.

Vandaag zijn we een hedendaagse zaak die de klemtoon wil leggen op service en een sterke technische kennis!